Plaatsingstips

Tips bij plaatsing van de klinkers :

  • De klinkers dienen gelegd te worden zoals ze in het pak worden afgeleverd, d.w.z. dat de bovenzijde in het pak ook het zichtvlak is.
  • Er dienen 3 à 5 pakken klinkers gelijktijdig te worden gemengd om een zo perfect mogelijk kleurschakering te bekomen. Dit zowel bij effen kleuren als bij kleurmengelingen. De klinkers moeten per kolom (van boven naar beneden) uit het pak worden genomen en NIET per laag.
  • Wij raden aan om steeds met boordstenen te werken. Dit zorgt ervoor dat uw klinkers na verloop van tijd niet kunnen wegschuiven.
  • Zorg ervoor dat de koffer voor de stabilisé 15 à 20 cm bedraagt. Het gestabiliseerd zand dient minimum 100 à 150 kg cement per m³ te bevatten en moet binnen een tijdspanne van ongeveer 3 à 4 uur verwerkt zijn. Bij warm weer is het aangeraden om het gestabiliseerd zand vochtig te houden.
  • Om de werktijd te verlengen kan u een laag van 2 à 3 cm porfierzand op het gestabiliseerd zand aanbrengen waardoor eventuele dikteverschillen later nog kunnen worden afgetrild. Deze laag mag zeker niet te dik zijn, omdat het porfierzand bij hevige regenval kan wegspoelen en dit bijgevolg verzakkingen van uw klinkers kan veroorzaken. Opgelet : Deze oplossing is niet zo sterk als puur gestabiliseerd zand. Wij raden hier dan ook ten zeerste aan om met boordstenen te werken.
  • Maak de onderkant van de trilplaat proper en plaats er een zuivere rubberen zool onder. Ook moeten de klinkers steeds goed afgeborsteld of afgespoten (met tuinslang) zijn, maar laat deze wel opdrogen alvorens ze af te trillen. Dit om cementvlekken op uw stenen te vermijden. Let erop dat u de klinkers van de rand naar het midden toe aftrilt.
  • Voor de afwatering raden wij u aan om per lopende meter 1 à 2 cm val te geven.
  • Borstel de klinkers enkel in met witzand. Andere zand kan vuile vlekken op de klinkers veroorzaken. Indien de voegen goed opgevuld zijn met witzand voorkomt dit vervuiling en mosvorming. 
 
Burelen
Industrieweg 1417
3540 Herk-de-Stad
Tel: +32 13 551651
Fax: +32 13 552724
info [at] winstones [dot] be

Magazijnen

Industrieweg 1315
3540 Herk-de-Stad
Tel: +32 13 551651
Fax: +32 13 552724 

 
Ondernemingsnummer
BE 0455 677 987

Disclaimer & Privacy
Verkoopsvoorwaarden


© ZuPP webbuilding